Gebruikersnaam of e-mail Wachtwoord  

Stoffen

Kessels Meubelateliers heeft ervoor gekozen zich niet te beperken tot een eigen specifieke stoffencollectie, maar geeft u als klant graag de vrijheid uw eigen stofkeuze te maken. Vervolgens garanderen wij u dat iedere gekozen uni, patroon, streep of ruitstof correct volgens de stoffeerleer en onze hoge kwaliteitsnormen verwerkt wordt.

Algemene informatie stoffen

Er zijn duizenden stoffen die vervaardigd worden voor het bekleden van meubels. De keuzemogelijkheden die u heeft zijn bijzonder groot en vaak niet te overzien. De eigenschappen en de prijs van stoffen worden bepaald door de gebruikte grondstoffen, de weeftechniek en hun exclusiviteit. De prijs is echter geen garantie voor duurzaamheid.

Grondstoffen
De grondstoffen die voor garens gebruikt worden kunt u ruwweg onderverdelen in:

Natuurlijke vezels:
wol, mohair (dierlijk)
katoen, linnen, viscose (plantaardig)

Synthetische vezels:
acryl, dralon, polyester, enz.

Weeftechniek
De weeftechnieken die hoofdzakelijk voor meubelstoffen worden toegepast zijn:

Poolstoffen:
mohair velours, dralon velours, katoenvelours.

Platweefsels:
ketting- en inslagdraden wel of niet bedrukt.

Jacquard stoffen:
weefsels van meerkleurige garens volgens een bepaald patroon geweven op jacquard getouwen.

Onderhoud
Iedere stof vraagt om een eigen behandeling bij het onderhoud en het verwijderen van vlekken. Goede ervaringen zijn opgedaan met de reinigingsmiddelen van “James”.  De “James”-producten zijn verkrijgbaar bij de meubeldetailhandel. Gebruik in geen geval vuilwerende middelen. Het kan uw garantie van de stoffenleverancier beïnvloeden. Meer informatie over onderhoud van stoffen en het verwijderen van vlekken vindt u op: www.james.nl

Algemeen
Kessels Meubelateliers verwerkt alle voorkomende meubelstoffen. Niet alleen de stoffen die door ons aangekocht worden, maar ook alle stoffen die ons door uw interieuradviseur worden toegestuurd. Uw interieuradviseur adviseert u ook over de duurzaamheid van een stof, de gebruikseigenschappen en het onderhoud. Belangrijk bij het maken van de juiste keuze is uw gezinssamenstelling, uw leefwijze, uw verwachtingen van het meubel en de plaats die het meubel in uw inrichting krijgt.

Patroon-, streep- of ruitstoffen vragen een extra stofmetrage. Ook is het aan te bevelen om bij bepaalde stoffen hoofddoekjes of armhoesjes te laten maken. Laat u zich adviseren door uw interieuradviseur. Vervolgens zullen wij, Kessels Meubelateliers, er zorg voor dragen dat uw stofkeuze op een vakkundige wijze op het meubel verwerkt wordt.